יום חמישי, 10 במרץ 2016

דונטס חמאת בוטנים ומרשמלו ללא גלוטן

מכירים את ממרח המרשמלו הפופולרי Marshmallow FLUFF מארה"ב?
אני מבוישת להודות שלא..למה מבוישת? כי תמיד חשבתי שאין דבר טעים שאני לא מכירה..
והנה מצאתי לי אחד שכזה..ולא סתם טעים אלא טעים מאוד.

ממרח המרשמלו FLUFF הוא אחד הממרחים הפופולריים בארה"ב. ייצורו החל כבר בראשית המאה ה-20. הוא נפוץ במיוחד בכריך ה"פלאפרנטר", המשלב ממרח מרשמלו וחמאת בוטנים, ואף הוצע להפכו לכריך הלאומי של מדינת מסצ'וסטס בארה"ב.
הממרח מעולה לשילוב בקינוחים, באפיה ובציפוי לעוגות ומאפינס, כממרח בכריך, כממתיק ומסמיך משקאות חמים או סתם ככה לנשנוש מתוק ומפנק עם כפית.
 
את התענוג המתוק הזה מביאה לנו לארץ יבואנית המזון "מאכלי עולם".
מחיר: כ-18 ₪. להשיג ברשתות: טיב טעם, סטופ מרקט, AM-PM, ספייסז, לגעת באוכל,
מעדניות וחנויות מתמחות בעזרי אפייה ברחבי הארץ.



חברת "תומר", המתמחה בייבוא ושיווק מוצרי מזון, מציעה לחג פורים מגוון ממרחים מעולים למילוי אזני המן במגוון טעמים:
ממרח חמאת בוטנים קלאסי או קראנצ'י עם שברי בוטנים (מחיר כ-12.90 ש"ח)
קונפיטורות משובחות 70% פרי במותג המוכר FRUPPA המגיע במגוון טעמי הפירות (מחיר כ-14.90 ש"ח)
ממרח עוגיות ספקולוס מעולה במותג  COOKIE NOTTI של חברת PENOTTI ההולנדית (מחיר כ-19.90 ש"ח) 
את כל הממרחים ניתן להשיג בכל רשתות השיווק.
 
ממגוון הממרחים המצויינים האלה לקחתי לי את החמאת בוטנים וממרח המרשמלו לטיול קטן במטבח.
אומנם לא אוזני המן אבל התקבל בהמון אהבה ע"י דיירי הבית.
 
מאפינס חמאת בוטנים ומרשמלו - ללא גלוטן
מצרכים:
2 ביצים
1/4 כוס שמן
1 שקית אבקת אפיה
1 כוס קמח קונדיטור ללא גלוטן
1 כפית גדושה חמאת בוטנים
1 כף סוכר
2 כפות גדושות ממרח מרשמלו
1 כוס מים רותחים
4 חתיכות מרשמלו חתוכות לקוביות\ 8 מיני מרשמלו (אפשר יותר)

אופן ההכנה:
מפרידים את הביצים ומקציפים בעזרת בלנדר ידני או מטרפה את החלבון של הביצה והסוכר עד לקבלת קצץ בהיר.
לקצף מוסיפים בהדרגה ולפי הסדר הנ"ל את החלמון, השמן, האבקת אפיה, הקמח,
החמאת בוטנים, ממרח המרשמלו והמים הרותחים.
לאחר שנוצרת בלילה במרקם חלק ואחיד יש להוסיף את המרשמלו ולערבב בעדינות בעזרת כף.

יוצקים את הבלילה למכשיר המולטיקייק בעל תבניות הדונטס ואופים לכ5-6 דקות.


בתאבון kiss









 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה